Musiikkijumalanpalvelus 20.5.

Sunnuntaina 20.5. klo 11.00 Musiikkijumalanpalvelus Riihimäen Kotikirkolla
Seppo Kaski, Braxén -kuoro

Kuoromusiikkia moneen makuun

45 vuotta täyttävä Braxén-kuoro vierailee Riihimäen Kotikirkossa helluntaina. Tai itse asiassa, vierailu alkaa jo lauantaiaamuna, kun eri puolilla Suomea asuvat kuorolaiset saapuvat Koivistonkatu 5:en harjoituksiin. Joillekin matkaan on kulunut useita tunteja, jotkut onnekkaat pääsevät tällä kertaa vähemmällä matkustamisella.

Matkustaminen on olennainen osa Braxén-kuorolaisen elämää: kuoro kokoontuu noin seitsemänä viikonloppuna vuoden aikana. Kokoontumiset järjestetään kysynnän mukaan kuorolauluista innostuneissa kristillisissä seurakunnissa. Edelliset viikonloppukuoromatkat ovat suuntautuneet mm. Helsinkiin, Tampereelle, Joensuuhun, Varkauteen ja Forssaan. Riihimäen jälkeen on vuorossa jälleen Itä-Suomi ja Joensuun Gospel-Festivaalien konsertti elokuussa.

Braxén-kuoroon kuuluu noin 25 laulajaa. Joukossa on vielä yksi, joka on ollut mukana kuoron alusta lähtien. Ykkösbassoa laulava keuruulainen Hannu on laulanut kaikkien Braxén-kuoroa johtaneiden kuoronjohtajien johdolla. Nyt on vuorossa neljäs johtaja, tamperelainen ammatikseen kuoroja ja orkestereita kapellimestaroiva Juha Törmä.

Millaista musiikkia Braxén-kuoro sitten laulaa? Monelle kuoroa kauan seuranneille Braxén-kuoron nimi saattaa tuoda mieleen vapaakirkollisen säveltäjän Mika Piiparisen hienot kuorolaulut. Radion hartausohjelmia kuunnelleelle muistista voi nousta kuoron Ylelle äänittämien kantanauhojen sävelmät. Nykyinen ohjelmisto sisältää niin vapaakristillisen hengellisen musiikin klassikkoja, kuten ’Jeesus, sä ainoa’ tai ’Mestari, myrsky on suuri’, negrospirituaaleja tai uudempaa hengellistä musiikkia esimerkiksi Lasse Heikkilältä ja Pekka Simojoelta. Laulut on sovitettu raikkaalla, harmonioilla leikittelevillä 2000-luvun kuorolauluun sopivalla otteella. Rytmit ja harmoniat saadaan suurimmaksi osaksi aikaiseksi pelkkien ihmisäänten avulla. Joihinkin kappaleisiin on otettu mukaan jokunen soitinkin, esimerkiksi tinapilli tai piano. Sovituksista vastaa kuoroa johtava Juha.

Braxén-kuoron missio on esittää hengellistä kamarimusiikkia taidokkaasti ja niin, että kuulijalle syntyy halu kuulla lisää evankeliumin sanomaa. Kannattaa siis ottaa musiikista kiinnostunut naapuri, työtoveri, ystävä tai sukulainen mukaan, ja suunnata Kotikirkkoon helluntaipäivän jumalanpalvelukseen 20.5. klo 11 alkaen.