Aidon uskon lahja
Aivan viime viikkojen keskusteluissa on noussut esille uskonelämämme rakennuspalikoita, joilla on merkitystä sille, miten näemme itsemme, pelastuksemme sekä millainen jumalakäsitys meillä on. Meidän kaikkien uskon aitoutta koetellaan ja tästä Pietari kirjoittaa meille kauniin tekstin.
Siksi te riemuitsette, vaikka jouduttekin vielä jonkin aikaa murehtimaan monissa koettelemuksissa. Kultaakin testataan sulattamalla se tulessa, ja teidän uskonne on paljon kultaa arvokkaampi. Koettelemuksissa se osoittautuu aidoksi, ja se tuottaa kiitosta, kirkkautta ja kunniaa, kun Jeesus Kristus ilmestyy. (1. Piet. 1:6-7 UT2020)
Tämän jaejakson usko on meille Jumalan lahja Jeesuksessa pelastajassamme. Hän ei voinut jättää pelastustamme, armoitustamme eikä kutsumustamme meidän itsemme varaan! Tuo kaikki on Hänen varassaan!
Iloitaan ja kiitetään aidon uskon lahjasta ja Hänen uskollisuudestaan. Jumalassa ei ole mitään puolueellisuutta, joten me jokainen saamme omistaa tämän varmuuden omalle kohdallemme. Saamme laittaa täyden luottamuksemme Häneen kaikessa.
Tämä kaikki on meille rohkaisuksi. Lisäksi hyvin tärkeä rakennuspalikka on oikea ymmärrys meidän jokaisen alkuperästä. On tärkeä ymmärtää, että meistä jokainen on syntynyt Jumalan tahdosta tänne maailmaan. Yksikään ei ole syntynyt vahingossa tai pelkästään ihmisen tahdosta.
Tämä Jumalan tahdosta syntyminen antaa meille absoluuttisen ja luovuttamattoman ihmisarvon. Kun tähän lisätään Jumalan rakkaus ja ansaitsematon armo Kristuksessa Jeesuksessa, niin olemme vakaalla horjumattomalla perustuksella, jolla on hyvä kasvaa aikuiseen uskoon ja aitoon minuuteen.
Kaikkia siunaten
Seppo Kaski
Yhteys, turva ja suoja
Pastori Marko Jauhiainen on kirjoittanut useita teoksia seurakuntayhteyden merkityksestä. Tuo yhteys on hänen erityinen osaamisalueensa. Haastattelussa Marko totesi, että ilman seurakuntayhteyttä oleva ihminen on kuin joukko-osastostaan eksynyt sotilas sodassa. Tuo Markon ilmaisu on erittäin osuva vertauskuva uskovasta ilman yhteyttä toisiin uskoviin. Jumalan suunnitelma on koota uskovat yhteen Hänen omaan seurakuntaansa, jossa Pyhän Hengen antama yhteys voi toteutua.
Seurakuntayhteydessä voimme jakaa ilot ja surut. Se on meille jokaiselle oppimisen ja kasvun yhteisö, turva ja suoja. Yhteyteen tuleva on ottanut Jeesuksen ristintyöhön perustuvan pelastuksen lahjan vastaan. Sitten hän on pyytänyt kastetta Jeesuksen nimeen ja liittynyt elävän Jumalan seurakuntaan. Kontrasti on suuri, kun yhteyden ulkopuolella liikkuu tälläkin hetkellä uskovan perusturvaa horjuttavia virtauksia. Valitettavasti myös kristillinen media tarjoaa niitä säännöllisesti ja meiltä edellytetään tervettä arvioimisen taitoa. Arvioiminen yhdessä seurakunnan suojissa on jo paljon helpompaa kuin yksin ruudun ääressä.
Me julistamme seurakunnassa yhteyttä, suojaa ja turvaa, kun kokoonnumme yhteen. Jeesus toteutti tätä murtaessaan yhteistä leipää sanoen: ”Tämä on minun ruumiini, joka annetaan teidän edestänne. Tehkää tämä minun muistokseni.” (Luuk. 22:19)
Ilmaisu, tehkää tämä minun muistokseni, ei ole vain osa kaavaa tai traditiota, vaan hyvin tärkeä osa suojaa, yhteyttä ja turvaa. Siinä yhteisen leivän ja viinin äärellä me saamme muistaa, kuinka suuren armon ja rakkauden olemme saaneet lahjaksi yhdessä ja erikseen.
lmestyskirjan sanoin meidän tulee muistaa mistä olemme pelastuneet. Muistaa armosta pelastumisen merkitys. Sitä on ensirakkaus. Sitä me seurakunnassa julistamme! Armosta pelastettuina ja yhdessä. Meidän Herramme Jeesuksen pelastamina. Hänen sylissään yhdessä. Sitä seurakunta merkitsee. Matalan kynnyksen kotia, jossa rakkaus ja lämpö ovat läsnä jokaiselle.
Kaikkia siunaten
Seppo Kaski