Rauhaa ja rohkeutta

Nina Åström Matinsalissa sunnuntaina 31.3. klo 16.00  

Nina Åström on yli kirkkokuntarajojen suosion saavuttanut muusikko, lauluntekijä ja artisti, joka on esiintynyt miljoonille kuulijoille kolmessakymmenessä maassa. Hän oli Suomen euroviisuedustaja vuonna 2000, ja nyt myös kultalevylaulaja. Hänestä on julkaistu tuhansia lehti- ja tv-haastatteluja. Hän on tehnyt vuosien aikana yhteensä noin sata laulua ja levyttänyt 15 CD-levyä. Oman musiikkityylin määrittelemiseen liittyy monia ulottuvuuksia. Hän kutsuu sitä singer-songwriter-genreksi.

Koulutukseltaan Nina Åström on opettaja ja orientaatioltaan pedagogi. Hänelle on tärkeää kommunikoida nuoremman sukupolven kanssa ja siirtää kokemuspääomaa eteenpäin. Suomessa hän on pitänyt koulutuksia IK-opistossa, Ryttylän Kansanlähetysopiston taidelinjalla, Kauniaisten raamattuopiston musiikkilinjalla sekä konserttien yhteydessä paikkakunnan muusikoille, esiintyville artisteille ja bändien vetäjille. Ulkomailla koulutuksia on järjestetty muun muassa Ukrainassa, Belgiassa, Hollannissa, Nepalissa ja Venäjällä.

Nina Åström on tullut uskoon seitsemäntoistavuotiaana ja tehnyt evankeliointityötä 1980-luvulta alkaen. Laulukeikat vievät Åströmiä erikoisiin paikkoihin, tilanteisiin ja kohtaamisiin, joista vain harvoilla suomalaisilla on ollut tietoa. Viime vuosina hänellä on ollut noin sata keikkaa vuodessa.

Värikkäiden elämänvaiheiden kautta piirtyy esiin kansainvälinen artisti, tehtäväänsä syvästi sitoutunut ihminen. Tunnettujen evankelistojen esimerkki on vaikuttanut Åströmin tapaan toimia ja julistaa. Tällaisia ovat esimerkiksi Kalevi Lehtinen ja Ilkka Puhakka. Hilja Aaltosen kohtaaminen on ollut yksi tärkeä ja rohkaiseva kokemus Åströmin kasvuprosessissa.

Nina Åström on laulanut itsensä kuulijoiden sydämiin. Hänen musiikkinsa viestii sanomaa vapahduksesta, joka on mahdollista kaikille. Tätä sanomaa hän haluaa kertoa koko elämällään.

Tutustu myös Nina Åströmin Rauhaa ja rohkeutta -vlogiin YouTubessa sekä verkkosivuihin www.ninaastrom.com.

Teksti: Sauli Manninen