Kairos-kurssi

FIDA-keräyspisteet Riihimäellä

FIDA RIIHIMÄEN KATUKUVASSA

Tee hyvä teko – lahjoita FIDAlle

Fida – uskollinen ja luotettava, Suomen helluntaiseurakuntien oma lähetysjärjestö – näkyy nyt myös Riihimäen katukuvassa. Fida secondhand- myymälöiden vaatekeräyslaatikot on tuotu kaupunkiin.

Riihimäellä keräyslaatikot Riihimäellä:
R-kioskin vieressä, Torikatu 2
K-market Peltosaari, Telluskatu 2
K-market Välittäjä, Välittäjä 3-5

Nyt voit sinäkin osallistua Fidan toimintaan lahjoittamalla ja kierrättämällä. Fidan keräyslaatikoihin voit lahjoittaa hyväkuntoiset, ehjät, puhtaat, ja vähänkäytetyt vaatteet, liinavaatteet ja kengät. Myös särkymätön pikkutavara on tervetullutta. Keräyslaatikoihin kannattaa tipauttaa ainoastaan sellaista tavaraa, jonka vielä itsekin voisit ostaa. Pakkaa vaatteet ja mahdollinen särkymätön pientavara suljettuun pussiin niin, että ne säilyvät kuivina myös keräyslaatikoissa. Isot jätesäkit eivät ole suotavia. Keräyslaatikoista hyväkuntoinen, myyntikelpoinen tavara päätyy Roihupellossa sijaitsevan lajittelukeskuksen kautta myyntiin eripuolille Suomea sijaitseviin secondhand-myymälöihin. Kierrätä sinäkin maailmaa paremmaksi!

FIDA-keräyspiste Torikadulla

Fidan työn keskipisteenä ovat ne ihmiset, joilla ei ole mahdollisuuksia ihmisarvoiseen elämään. Jokaisen kristityn toiveena on maailma, jossa jokainen lapsi voisi kurottaa kohti unelmiaan, syntypaikasta, perhetaustasta, ihonväristä tai uskonnosta riippumatta. Kristillisyys onkin välittämistä, heikomman puolelle asettumista ja periksi antamatonta hyvän tekemistä. Uskomme parempaan tulevaisuuteen. Ponnistelemme ja rukoilemme, jotta se toteutuu.

FIDA Seconhand -myymälä (Kerava)

Teksti: FIDA International ry.
Kuvat: Kauko ja Nina Uusila

Ruokajakelu

Kotikirkolla on ruokajakelua maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10-11

Riihimäen Kotikirkon alakerrassa Koivistonkatu 5:ssä on kolmena päivänä viikossa – maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin – apua tarvitseville suunnattu ruokajakelu. Jakeluun saatavat elintarvikkeet ja kulutushyödykkeet tulevat lahjoituksena paikallisista ruokakaupoista. Paikan päällä ennen jakelun aloittamista työntekijät käyvät saadut elintarvikeet läpi ja lajittelevat tuotteet kategorioittain. Itse jako alkaa kymmeneltä ja on auki yhteentoista asti.

Pyrkimys on, että jokaiselle riittäisi tasapuolisesti saaduista elintarvikkeista. Asiakkaat pääsevät ulkoa sisälle jonosta viiden hengen erissä, jottei sisälle pääse muodostumaan tungosta. Sisällä työntekijät kertovat kuinka monta mistäkin tuotegatekoriasta saa itse valita ja asiakkaat keräävät tuotteet omiin kasseihinsa. Keskiviikkoisin ennen jakelua on lyhyt hartaus, joka alkaa kello 9.30.